Takk for et fantastisk nettverkstreff hos Ferd 25. april!

Torsdag 25. april ble årets nettverkstreff hos Ferd arrangert. Det ble en herlig sjakkveld med mingling, mat og quiz. Det hele ble avsluttet med parsjakkturnering, der brødrene Elmi viste seg suverene.

Vinneren av turneringen ble Simen Agdestein og Abdirizak Abobaker Elmi. Like etter fulgte Morten Borge og Saad Abobaker Elmi, mens Magnus Carlsen og Ella Victoria Malone endte på tredjeplass.

Til tross for noen bukker på sjakkbrettet, var alle deltakere ved godt lag, og tok tap og vinn med samme sinn. Det er inspirerende å se hvordan sjakken kan samle mennsker på tvers av bransje, bakgrunn og miljø. Takk til alle som gjorde nettverkstreffet til en suksess!

Parsjakkturnering for kvinner på EY

Lørdag 2. mars arrangerte vi en sosial parsjakkturnering for kvinner hos EY i Oslo. Arrangementet samlet en herlig gjeng med sjakkdronninger i alle aldre for 7 runder med lynsjakk.

Hanna og Siri gikk seirende ut av turneringen etter å ha vist imponerende strategisk tenkning og samarbeid. På andreplass fulgte Livia og Astrid, tett fulgt av Ingrid og Maya på tredjeplass.

Trykk her for å se alle resultatene

Vinnerne av turneringen, Hanna og Siri

Det var tydelig at arrangementet ikke bare handlet om konkurranse, men også om å skape et fellesskap blant kvinner i både næringslivet og sjakken. Mange deltakere uttrykte glede over arrangementet og det å delta i en aktivitet som fremmet samarbeid og strategisk tenkning.

Initiativet til å arrangere en parsjakkturnering viser hvordan bedrifter kan bidra til å skape et inkluderende miljø og styrke båndene mellom ansatte på tvers av avdelinger og hierarkier. Slike arrangementer bidrar til å bryte ned barrierer og fremmer en kultur preget av samarbeid og fellesskap.

Det positive oppmøtet og den gode stemningen under turneringen antyder at lignende arrangementer kan bli en suksess i fremtiden, og at initiativ som dette kan bidra til å berike det profesjonelle miljøet med en følelse av samhold og fellesskap. Vi gleder oss til å gjøre mer av dette!

Trykk her for å se alle resultatene

Næringslivet Møter Østkanten 2023: En sjakkfest på Økern Portal

Den 3. november ble Økern Portal forvandlet til et sjakkparadis da Næringslivet Møter Østkanten fant sted. Arrangert av stormester Pontus Carlsson og støttet av lokale bedrifter, ble denne begivenheten en unik mulighet for næringslivsledere og unge sjakkspillere fra Østkanten å møtes, konkurrere og knytte bånd.

Publikum og deltakere samler seg rundt et av mange spennende partier

Eventet åpnet med en spennende oppladning til hovedturneringen, der FIDE Mester Saad Elmi utfordret deltakere og publikum til en lynsjakkrunde. Saad Elmi, en av Norges mest lovende sjakktalenter, satte tonen for dagen med sine imponerende sjakkferdigheter, og ga alle en mulighet til å teste sine egne ferdigheter mot en ekspert.

Saad Elmi tar utfordringer fra publikum

Høydepunktet av arrangementet var parsjakkturneringen, der næringslivsprofiler dannet lag med unge sjakktalenter fra Østkanten. Dette unike samarbeidet mellom erfarne ledere og lovende unge spillere skapte en inspirerende atmosfære av læring og samarbeid. Hver trekk på sjakkbrettet var en sjanse til å bygge relasjoner og dele kunnskap, og det var tydelig at både næringslivsledere og unge sjakkspillere dro stor glede av denne erfaringen.

Torstein Bae i aksjon

Opplevelsen ble gjort ekstra minnerik med selveste NRKs sjakkekspert, Torstein Bae, som kommenterte partiene mens de ble spilt.

Marte fra EY sammen med Maria mot Sverre Krogh og Even

Under de innledende spillene viste Marte fra EY og hennes partner Maria seg som sterke utfordrere ved å vinne alle kampene sine. Også John Turesson fra SEB med Semen, Morten Borge fra Ferd sammen med Saad, samt Awais Ali fra BCG sammen med Abdishakur, imponerte alle ved å sikre seg 4 av 5 poeng og dermed kvalifisere seg til finalespillet. Richard Groven fra Oslo Pensjonsforsikring sammen med Pantham gjorde også en sterk prestasjon med 4 av 5 poeng, men ble dessverre ikke med videre til finalespill på grunn av tiebreak regler.

John Turesson fra SEB og Semen

I semifinalene ble det ekstra spenning da de sterkeste fra innledende spill skulle møtes til duell. Etter intense kamper var det til slutt Awais fra BCG med Abdishakur Elmi, og Morten fra Ferd sammen med Saad Elmi som stod igjen som seirende, og de kvalifiserte seg dermed til finalen. Det skulle til slutt bli en familie-duell mellom brødrene Elmi i finalen.

Semifinale: Morten Borge fra Ferd med Saad mot John Turesson fra SEB og Semen
Semifinale: Awais Ali fra BCG og Abdishakur mot Marte Kyrkjebø fra EY og Maria

Finalen var en nervepirrende kamp mellom Awais og Abdishakur, mot Morten og Saad. Begge lagene viste en imponerende sjakkforståelse og strategisk tenkning, og det ble klart at de begge hadde forberedt seg grundig. Etter en jevn kamp var det til slutt Awais Ali og Abdishakur Elmi som stakk av med seieren, og de ble kronet som vinnere av Næringslivet Møter Østkanten 2023! I tillegg til heder og ære mottok Awais og Abdishakur hver sin klokke fra Von Doren som premie.

Finale: Morten og Saad mot Awais og Abdishakur
Vinnere: Awais og Abdishakur med vinnertrofe
2. Plass: Morten og Saad
Delt 3. Plass: Marte Kyrkjebø fra EY og Maria
Delt 3. Plass: John Turesson fra SEB og Semen

Alt i alt var Næringslivet Møter Østkanten en suksess. Det var ikke bare en dag med intense sjakkpartier, men også en mulighet til å bygge broer mellom næringslivet og lokalsamfunnet. Arrangementet viste at sjakk er mer enn bare et spill; det er en plattform der mennesker kan møtes, lære av hverandre og skape varige bånd. Vi ser allerede frem til neste års arrangement og gleder oss til å se hvordan Næringslivet Møter Østkanten vil fortsette å inspirere og engasjere både unge sjakkspillere og næringslivsledere i fremtiden.

Vi vil avslutte med å rette en stor takk til alle våre deltagere, sponsorer, og Økern Portal.

Se alle partiene som ble spilt her:
https://live.schack.se/naringslivet-moter-fororten2023/oslo/

Se flere bilder fra arrangementet her:

Næringslivet Møter Østkanten 3. november


Næringslivet Møter Østkanten: Bygg broer gjennom sjakken!

Den 3. november har du en unik mulighet til å bygge sterke relasjoner på en litt uvanlig måte: gjennom sjakkbrettet! Vårt hovedarrangement, Næringslivet Møter Østkanten, gir bedrifter muligheten til å stifte bekjentskap med talenter fra østkanten av byen. Ikke bare er dette en anledning til nettverksbygging, men også en mulighet til å støtte og inspirere den kommende generasjonen gjennom spill og samarbeid.

Hvem Deltar?
Arrangementet har allerede tiltrukket seg oppmerksomhet fra noen av toppene i næringslivet. Blant de bekreftede deltakerne finner vi næringslivstopper som John Turesson fra SEB og Ferds Morten Borge. I tillegg har vi deltakere fra en rekke større bedriftsprofiler i Norge, se listen over sponsorer her.

Ferds Morten Borge


Program for Dagen:

14.00 – 15.00: Opplading til Hovedturneringen – Fide Mester Saad Elmi tar plass ved brettet for å utfordre både deltakere og publikum i en lynsjakkrunde. En spennende oppvarming der du kan teste dine ferdigheter mot en av norges største sjakktalenter!

15.00 – 18.00: Parsjakkturnering – Her blir det en unik sammensetning! Hver næringslivsprofil danner et lag med en ungdom fra østkanten. Og for å gjøre det hele enda mer spennende, vil partiene bli kommentert av NRKs anerkjente sjakkekspert, Torstein Bae.

Ønsker Din Bedrift Å Delta?
Dette arrangementet er en fantastisk mulighet for din bedrift å engasjere seg i lokalsamfunnet, bygge relasjoner med fremadstormende talenter, og ikke minst ha en morsom og lærerik opplevelse. Hvis din bedrift ønsker å være en del av denne spennende dagen, vennligst ta kontakt med oss så snart som mulig for å sikre din plass.

Gjennom sjakkbrettet bygger vi sterkere forbindelser mellom næringslivet og samfunnet. Vi ser frem til å ha deg med på laget!

Åpen parsjakkturnering den 3. november på Økern Portal

Parsjakkturnering

Åpen Parsjakkturnering på Økern Portal
Næringslivet Møter Østkanten inviterer deg til en spennende dag med skarp konkurranse og vennlig samvær. For alle som har en lidenskap for sjakk, eller bare er nysgjerrige på å prøve seg mot andre sjakkentusiaster, byr vi nå på en unik mulighet.

Ved siden av det hovedarrangementet “Næringslivet Møter Østkanten“, lanserer vi en åpen parsjakkturnering. Og når vi sier “åpen”, mener vi virkelig det! Uavhengig av om du er en erfaren mester eller en ivrig nybegynner, er dette din sjanse til å spille, lære, og kanskje til og med triumfere i denne sosiale grenen av sjakk.

Hva er Parsjakk?
Parsjakk er en variant av det tradisjonelle sjakkspillet, hvor to spillere danner et lag og spiller sammen mot et annet par. Trekkene blir gjort annenhver gang og det er ikke lov til å kommunisere med makkeren. Det legger til et ekstra lag med strategi og samarbeid, som gjør spillet enda mer utfordrende og engasjerende.

Hvor og Når?
Turneringen vil finne sted i de stilfulle lokalene i overetasjen på Økern Portal. Det er et perfekt miljø for konsentrasjon, strategisk tenkning, og selvfølgelig, litt vennlig banter mellom konkurrentene.Dato: 3. november
Oppmøtetid: kl 15:45
Turneringsstart: kl 16:00

Hvordan Melde Seg På?

Ønsker du å delta? Påmelding er enkel. Kontakt Erik Grindbakken innen 1. november for å sikre deg en plass. Han er den primære kontaktpersonen for dette arrangementet og vil gi deg all nødvendig informasjon.

Epost: erik@sjakk.no

For de som er nysgjerrige, men kanskje ikke ønsker å delta, er tilskuere selvfølgelig velkomne. Dette er en flott mulighet til å støtte venner og familiemedlemmer, lære mer om spillet, eller bare nyte atmosfæren av en ekte sjakkturnering.

Vi gleder oss til å se både gamle og nye ansikter ved brettene. Måtte den beste duoen vinne!

Gratis sjakktrening på Økern Portal


Vil du lære å spille sjakk, eller kanskje du allerede kan litt men ønsker å lære mer?

Isåfall er du hjertelig velkommen til å bli med på våre gratis sjakktreninger på Økern Portal!

Når
Ukentlig hver onsdag med oppstart 27. september

Tid
17:00 – 19:00

Hvor
Økern Portal, 1 etasje
Lørenfaret 1

Alder
7-20 år

Kontakt
Hamdan Ali
+47 922 27 064
hamdanali841@gmail.com

Påmelding
info@naringslivetmoterostkanten.no

Vi sees!

Nettverkstreff hos Ferd 11. mai

Den 11. mai arrangerte vi et nettverkstreff i hovedkvarteret til Ferd, som samlet en rekke mennesker fra næringslivet, sportsverden og akademia. Arrangementet startet med mingling og nettverking, der deltakerne hadde muligheten til å møte nye mennesker og utvide sitt faglige nettverk.

Fra parsjakkturneringen senere på kvelden.

Etter minglingen var det tid for middag, der det ble servert deilig mat og drikke. Under middagen fortsatte nettverksbyggingen, og deltakerne kunne dele erfaringer og idéer med hverandre.

Etter middagen ble det arrangert en quiz, der deltakerne ble testet på sin allmennkunnskap. Quizen var en flott anledning til å knytte bånd og bli kjent med de andre deltakere.

Vinnerlaget fra quizen.

Etter at Quiz vinnerne var kåret bevegde vi oss over til kveldens høydepunkt, nemlig parsjakkturneringen. Her ble deltakere fra næringslivet paret opp med habile sjakkspillere. Sjakkekspert fra TV 2 og stormester, Jon Ludvig Hammer, sørget for energirik og spennende kommentering av partiene som ble spilt.

Kveldens turnering ble vunnet av Øystein Fossum fra Atea og Erik Hovi fra Nordea! Gratulerer så mye som vinnere av turneringen og en flott klokke fra Von Doren i premie.

Øystein og Erik.

Alt i alt var nettverkstreffet hos Ferd en flott mulighet til å møte nye mennesker, utvide sitt faglige nettverk og ha det gøy samtidig. Arrangementet ble en suksess med en god balanse mellom faglige og sosiale aktiviteter. Vi ser frem til neste nettverkstreff!

Her kan du se flere bilder fra kvelden.

Saad tar sin første IM norm!

Foto: Tanja C. Kveim

Ikke lenge etter at Saad oppnådde FIDE Mester tittelen sin har han igjen gjort et sterkt turneringsresultat, denne gangen i Kragerø. Saad deltok i Tittel-gruppen under Kragerø Chess Resort og scoret 6,5 av 9 mulige poeng mot veldig sterk motstand.

Ikke bare tjente han 35 ratingpoeng, men han slo også TO stormestre! Det er alltid like gøy å se hvilke resultater denne ungen mannen klare å produsere med støtten fra Morten Borge og Ferd.

FM Saad Elmi mot GM Valentin Dragnev i siste runde. Foto: Tanja C. Kveim

Frem til siste runde hadde Saad prestert godt, men trengte å vinne over den sterke østerrikske stormesteren GM Valentin Dragnev for å oppnå sin første IM-norm (man trenger 3 normer og rating på 2400 for å få tittelen Internasjonal Mester (IM)). Saad lot seg ikke affisere av presset og slo Dragnev i et godt kjempet parti. Dermed kunne Saad ikke bare ta med seg en haug med ratingpoeng hjem, men også en norm. Vi har på følelsen at det ikke er lenge til tittelen er i boks.

Endelig resultatliste etter 9 runder. Saad med en sterk 9. plass!

Saad får FIDE Mester tittel

FM Saad Elmi sammen med sin mentor Morten Borge, konsernsjef i Ferd.

En av våre unge lovende, Saad Elmi, ble nettopp utvevnt til FIDE Mester. Dette er en tittel gitt av den internasjonale føderasjonen FIDE. Det er kun 8362 spillere i verden som innehar FM tittelen. Han har det siste året klart å heve ratingen fra 1800 til 2300. Dette er en fantastisk bragd og et godt bevis på hva talentfulle, smarte ungdommer kan gjøre hvis de får en sjanse til å bevise seg selv.

Vi gratulerer Saad med prestasjonene og er glade og stolte over å fortsette å støtte ham mot ytterligere titler og suksess i hans liv og sjakk-karriere. Vi vil gi en stor takk til FERD, Gisle Bjugn og Saads norske sjakklubb Bærum Schakselskap som alle har vært viktige støttespillere til Saad.

Gisle Bjugn

Saads liv har endret seg drastisk det siste året. Han har gått fra å være et barn med knappe økonomiske ressurser, til en FIDE-mester, norsk internasjonal og norsk mester i sin alder, pluss at han har forbedret karakterene slik at han kom inn på Norges Toppidrettsgymnas med fullt stipend. Vi følger spent med på utviklingen for Saad og hans familie og tror det er mer i vente fra denne unge gutten. For å sitere FERD-eieren Johan H. Andresen: «Saad ruler (!) og vi i FERD støtter ham gjerne på reisen. Du har ikke sett noe ennå!”

Johan H. Andresen
Saad og Mortens første møte på en av våre arrangementer i Oslo.
Saad under VM for ungdom i Romania