Gratis sjakktrening på Økern Portal


Vil du lære å spille sjakk, eller kanskje du allerede kan litt men ønsker å lære mer?

Isåfall er du hjertelig velkommen til å bli med på våre gratis sjakktreninger på Økern Portal!

Når
Ukentlig hver onsdag med oppstart 27. september

Tid
17:00 – 19:00

Hvor
Økern Portal, 1 etasje
Lørenfaret 1

Alder
7-20 år

Kontakt
Hamdan Ali
+47 922 27 064
hamdanali841@gmail.com

Påmelding
info@naringslivetmoterostkanten.no

Vi sees!

Nettverkstreff hos Ferd 11. mai

Den 11. mai arrangerte vi et nettverkstreff i hovedkvarteret til Ferd, som samlet en rekke mennesker fra næringslivet, sportsverden og akademia. Arrangementet startet med mingling og nettverking, der deltakerne hadde muligheten til å møte nye mennesker og utvide sitt faglige nettverk.

Fra parsjakkturneringen senere på kvelden.

Etter minglingen var det tid for middag, der det ble servert deilig mat og drikke. Under middagen fortsatte nettverksbyggingen, og deltakerne kunne dele erfaringer og idéer med hverandre.

Etter middagen ble det arrangert en quiz, der deltakerne ble testet på sin allmennkunnskap. Quizen var en flott anledning til å knytte bånd og bli kjent med de andre deltakere.

Vinnerlaget fra quizen.

Etter at Quiz vinnerne var kåret bevegde vi oss over til kveldens høydepunkt, nemlig parsjakkturneringen. Her ble deltakere fra næringslivet paret opp med habile sjakkspillere. Sjakkekspert fra TV 2 og stormester, Jon Ludvig Hammer, sørget for energirik og spennende kommentering av partiene som ble spilt.

Kveldens turnering ble vunnet av Øystein Fossum fra Atea og Erik Hovi fra Nordea! Gratulerer så mye som vinnere av turneringen og en flott klokke fra Von Doren i premie.

Øystein og Erik.

Alt i alt var nettverkstreffet hos Ferd en flott mulighet til å møte nye mennesker, utvide sitt faglige nettverk og ha det gøy samtidig. Arrangementet ble en suksess med en god balanse mellom faglige og sosiale aktiviteter. Vi ser frem til neste nettverkstreff!

Her kan du se flere bilder fra kvelden.

Saad tar sin første IM norm!

Foto: Tanja C. Kveim

Ikke lenge etter at Saad oppnådde FIDE Mester tittelen sin har han igjen gjort et sterkt turneringsresultat, denne gangen i Kragerø. Saad deltok i Tittel-gruppen under Kragerø Chess Resort og scoret 6,5 av 9 mulige poeng mot veldig sterk motstand.

Ikke bare tjente han 35 ratingpoeng, men han slo også TO stormestre! Det er alltid like gøy å se hvilke resultater denne ungen mannen klare å produsere med støtten fra Morten Borge og Ferd.

FM Saad Elmi mot GM Valentin Dragnev i siste runde. Foto: Tanja C. Kveim

Frem til siste runde hadde Saad prestert godt, men trengte å vinne over den sterke østerrikske stormesteren GM Valentin Dragnev for å oppnå sin første IM-norm (man trenger 3 normer og rating på 2400 for å få tittelen Internasjonal Mester (IM)). Saad lot seg ikke affisere av presset og slo Dragnev i et godt kjempet parti. Dermed kunne Saad ikke bare ta med seg en haug med ratingpoeng hjem, men også en norm. Vi har på følelsen at det ikke er lenge til tittelen er i boks.

Endelig resultatliste etter 9 runder. Saad med en sterk 9. plass!

Saad får FIDE Mester tittel

FM Saad Elmi sammen med sin mentor Morten Borge, konsernsjef i Ferd.

En av våre unge lovende, Saad Elmi, ble nettopp utvevnt til FIDE Mester. Dette er en tittel gitt av den internasjonale føderasjonen FIDE. Det er kun 8362 spillere i verden som innehar FM tittelen. Han har det siste året klart å heve ratingen fra 1800 til 2300. Dette er en fantastisk bragd og et godt bevis på hva talentfulle, smarte ungdommer kan gjøre hvis de får en sjanse til å bevise seg selv.

Vi gratulerer Saad med prestasjonene og er glade og stolte over å fortsette å støtte ham mot ytterligere titler og suksess i hans liv og sjakk-karriere. Vi vil gi en stor takk til FERD, Gisle Bjugn og Saads norske sjakklubb Bærum Schakselskap som alle har vært viktige støttespillere til Saad.

Gisle Bjugn

Saads liv har endret seg drastisk det siste året. Han har gått fra å være et barn med knappe økonomiske ressurser, til en FIDE-mester, norsk internasjonal og norsk mester i sin alder, pluss at han har forbedret karakterene slik at han kom inn på Norges Toppidrettsgymnas med fullt stipend. Vi følger spent med på utviklingen for Saad og hans familie og tror det er mer i vente fra denne unge gutten. For å sitere FERD-eieren Johan H. Andresen: «Saad ruler (!) og vi i FERD støtter ham gjerne på reisen. Du har ikke sett noe ennå!”

Johan H. Andresen
Saad og Mortens første møte på en av våre arrangementer i Oslo.
Saad under VM for ungdom i Romania

Det siste fra Sjakk for inkludering

Sjakk for inkludering prosjektet har gjennomført mer enn 70 aktiviteter i løpet av sommeren og høsten 2022. Dette har bidratt til en økt mengde sjakk-tilbud for ungdommer i Groruddalen.

Det har vært utmerket arbeid av alle involverte, og en stor takk til våre samarbeidspartnere Norges Sjakkforbund og Sjakk & Samfunn. Det siste arrangementet var en Jule-turnering på Deichman Stovner og tiltrakk seg 60 spillere. Til og med julenissen var innom for å gi en simultan oppvisning. Det var veldig gøy!


Følg med på Facebook siden til Sjakk for inkludering for å holde deg oppdatert!

Godt nytt år!

Vi vil benytte muligheten til å takke deltakere og sarmabeidspartnere i året som var. Takket være dere kan vi fortsette å knytte bånd mellom østkanten og næringslivet på en inkluderende, spennende og givende måte. Vi sees i 2023.

Lucas og Abdishakur vinner parsjakk-turneringen på Økern Portal

Vinnerne av turneringen: FM Lucas Ranaldi og Abdishakur Elmi.

Fredag den 4 november ønsket vi igjen velkommen til Næringslivet Møter Østkanten, denne gangen på Økern Portal. Det var 26 spillere fra næringslivet som ble paret opp med 26 ungdommer fra Østkanten.

Tradisjon tro kunne deltakerne bryne seg på en stormester utfordring og denne gang var det junior verdensmester og Norges nummer 2, Aryan Tari, som utfordret deltakerne med kun ett minutt på klokken, mot motstanderens tre.

Saad Elmi var den eneste av utfordrerne som klarte å slå Aryan etter et storslått dronning offer som førte til sjakk matt!

Saad Elmi under et taktikk møte med sin medspiller Morten Borge, konsernsjef Ferd.

Som vanlig sto Jon Ludvig Hammer for kommentering av rundene og det var ikke mangel på action i partiene, som førte til at Hammer stadig måtte løpe fra en ende av rommet til det andre for å ikke gå glipp av fyrverkeriet som utspilte seg på samtlige av brettene.

Etter imponerende resultater i de innledende rundene ble finalen spilt mellom Saad og Morten mot Lucas og Abdishakur. Lucas og Abdishakur kom seirende ut etter et jevnt og spennende parti sjakk.

Det var ikke bare finalistene som imponerte ved brettene. Adrian på 9 år bemerket seg, ikke bare for sine ferdigheter ved brettet, men han var også tvunget til å stå oppreist for å nå frem til brikkene gjennom hele turneringen. (Se bilde under)

Adrian 9 år sammen med sin partner Evgeny Kulikov.

Saad og Morten i semifinal mot John Turesson, country manager i SEB og FM Gustav Törngren.
Grunnlegger Askild Bryn, GM Aryan Tari og GM David Howell. David er kjent som kommentator fra de internasjonale sendingene til Champions Chess Tour.

Til slutt vil vi rette en stor takk til alle sponsorene og deltakerne som møtte opp på arrangementet, uten dere ville det ikke vært mulig. Vi sees til neste år!

Saad og Play Magnus


Vårt unge sjakktalent Saad Abobaker Elmi, også fjorårets deltaker på NMØ turneringen, spilte i år på Meltwater Champions Chess Tour, en online sjakk-tour som samler verdens beste spillere. Her spilte Saad mot Play Magnus appen (Magnus Carlsen 10 år), og for hvert trekk han gjorde, donerte SEB 100 Dollar til Unicef for hjelp til Ukraina.

Saad varte i 45 trekk, noe som tilsvarer en donasjon på 4500 Dollar fra SEB. Vi er stolte over Saads innsats og er utrolig takknemlige for at SEB stiller opp for en så meningsfull sak.

Se videoen av Saad som spiller mot Play Magnus her:

Nettverkstreff hos Ferd

Den 25. August arrangerte vi Nettverkstreff hos Ferds hovedkontor i Oslo. Kvelden besto av nettverking, god mat, quiz, sjakk kurs og parsjakk-turnering. Det var en stor gruppe ulike mennesker som møtte opp, både fra næringslivet og fra østkanten. 

Noen av de som var tilstede fra næringslivet var PwC, SEB, Von Doren, KPMG, Knowit, Arctic, ABG Sundal Collier, 4Service, Norselab, Play Magnus og selvsagt Ferd. I tillegg dukket verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, opp og spilte et par partier i turneringen.

Se bilder fra kvelden under.

Sjakk for inkludering med Sjakk & Samfunn

Sjakk for inkludering er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Sjakkforbund og Næringslivet Møter Østkanten. Prosjektet går ut på å skape inkluderende sjakkaktiviteter for barn og unge i Groruddalen. Sjakk for inkludering bidrar til at flere besøker Oslos østkant for å lære og spille sjakk i en hyggelig og givende setting. Vi skaper jobber for Ungdommen og lar de engasjeres som ledere for ulike aktiviteter, blant annet sjakktreff, mestermøter og turneringer.

Vi har hatt ulike typer arrangementer i Grorudalen under sommaren og kommer selvfølgelig til å fortsette med det i høst. Noen av sjakkprofilene som har vært med og deltatt er Saad Elmi, Stormester Aryan Tari, Kvinnelig Stormester Olga Dolzhikova og Sjakk Maud (Maud Rødsmoen fra TV 2).

Den 27 August hadde vi et arrangement på Stovner Senter der Norges nr 2 Aryan Tari spilte simultan og lynsjakk mot besøkende og publikum. Partierna ble kommentert av TV2s sjakk-ekspert og stormester Jon Ludvig Hammer. För de besøkende som ville spille turneringssjakk fantes det en mulighet for å delta i en åpen turnering på biblioteket Deichman Stovner.

Samtlige turneringsdeltagere fikk en matbit på Restaurant Alibaba.  Det var en veldig hyggelig dag som skapade många spennende møter og bekjentskap. Alt foregikk under ledelse av av prosjektlederne Sadiq Adam Dahir og Hamdan Ali med stor støtte från Martin Johannesen fra Norges Sjakkforbund, den svenske Stormesteren Pontus Carlsson og en stor gjeng dyktige ungdommer fra Groruddalen, som alle gjorde en strålende jobb.

Prosjektet støttes av Gjensidigestiftelsen og Oslo Kommune. Vi har i tillegg flere samarbeidspartnere som Stovner Senter, Vestli Sjakklubb Ungdom, Vestli Skole, Deichman Stovner og Romsås Jobbskap.

Under kan du se bilder fra arrangementet i sommer.


Les mer om Sjakk for inkludering her og følge projektet på Facebook: https://www.facebook.com/sjakkforinkludering  

Les mer om prosjektet her:
https://www.sjakk.no/aktuelt/oslo-kommune-gir-st%C3%B8tte-til-stort-sjakkprosjekt-i-groruddalen

https://www.sjakk.no/aktuelt/onsker-alle-velkommen-til-sommersjakk-pa-stovner