Næringslivet Møter Østkanten 2023: En sjakkfest på Økern Portal

Den 3. november ble Økern Portal forvandlet til et sjakkparadis da Næringslivet Møter Østkanten fant sted. Arrangert av stormester Pontus Carlsson og støttet av lokale bedrifter, ble denne begivenheten en unik mulighet for næringslivsledere og unge sjakkspillere fra Østkanten å møtes, konkurrere og knytte bånd.

Publikum og deltakere samler seg rundt et av mange spennende partier

Eventet åpnet med en spennende oppladning til hovedturneringen, der FIDE Mester Saad Elmi utfordret deltakere og publikum til en lynsjakkrunde. Saad Elmi, en av Norges mest lovende sjakktalenter, satte tonen for dagen med sine imponerende sjakkferdigheter, og ga alle en mulighet til å teste sine egne ferdigheter mot en ekspert.

Saad Elmi tar utfordringer fra publikum

Høydepunktet av arrangementet var parsjakkturneringen, der næringslivsprofiler dannet lag med unge sjakktalenter fra Østkanten. Dette unike samarbeidet mellom erfarne ledere og lovende unge spillere skapte en inspirerende atmosfære av læring og samarbeid. Hver trekk på sjakkbrettet var en sjanse til å bygge relasjoner og dele kunnskap, og det var tydelig at både næringslivsledere og unge sjakkspillere dro stor glede av denne erfaringen.

Torstein Bae i aksjon

Opplevelsen ble gjort ekstra minnerik med selveste NRKs sjakkekspert, Torstein Bae, som kommenterte partiene mens de ble spilt.

Marte fra EY sammen med Maria mot Sverre Krogh og Even

Under de innledende spillene viste Marte fra EY og hennes partner Maria seg som sterke utfordrere ved å vinne alle kampene sine. Også John Turesson fra SEB med Semen, Morten Borge fra Ferd sammen med Saad, samt Awais Ali fra BCG sammen med Abdishakur, imponerte alle ved å sikre seg 4 av 5 poeng og dermed kvalifisere seg til finalespillet. Richard Groven fra Oslo Pensjonsforsikring sammen med Pantham gjorde også en sterk prestasjon med 4 av 5 poeng, men ble dessverre ikke med videre til finalespill på grunn av tiebreak regler.

John Turesson fra SEB og Semen

I semifinalene ble det ekstra spenning da de sterkeste fra innledende spill skulle møtes til duell. Etter intense kamper var det til slutt Awais fra BCG med Abdishakur Elmi, og Morten fra Ferd sammen med Saad Elmi som stod igjen som seirende, og de kvalifiserte seg dermed til finalen. Det skulle til slutt bli en familie-duell mellom brødrene Elmi i finalen.

Semifinale: Morten Borge fra Ferd med Saad mot John Turesson fra SEB og Semen
Semifinale: Awais Ali fra BCG og Abdishakur mot Marte Kyrkjebø fra EY og Maria

Finalen var en nervepirrende kamp mellom Awais og Abdishakur, mot Morten og Saad. Begge lagene viste en imponerende sjakkforståelse og strategisk tenkning, og det ble klart at de begge hadde forberedt seg grundig. Etter en jevn kamp var det til slutt Awais Ali og Abdishakur Elmi som stakk av med seieren, og de ble kronet som vinnere av Næringslivet Møter Østkanten 2023! I tillegg til heder og ære mottok Awais og Abdishakur hver sin klokke fra Von Doren som premie.

Finale: Morten og Saad mot Awais og Abdishakur
Vinnere: Awais og Abdishakur med vinnertrofe
2. Plass: Morten og Saad
Delt 3. Plass: Marte Kyrkjebø fra EY og Maria
Delt 3. Plass: John Turesson fra SEB og Semen

Alt i alt var Næringslivet Møter Østkanten en suksess. Det var ikke bare en dag med intense sjakkpartier, men også en mulighet til å bygge broer mellom næringslivet og lokalsamfunnet. Arrangementet viste at sjakk er mer enn bare et spill; det er en plattform der mennesker kan møtes, lære av hverandre og skape varige bånd. Vi ser allerede frem til neste års arrangement og gleder oss til å se hvordan Næringslivet Møter Østkanten vil fortsette å inspirere og engasjere både unge sjakkspillere og næringslivsledere i fremtiden.

Vi vil avslutte med å rette en stor takk til alle våre deltagere, sponsorer, og Økern Portal.

Se alle partiene som ble spilt her:
https://live.schack.se/naringslivet-moter-fororten2023/oslo/

Se flere bilder fra arrangementet her: