Sjakk for inkludering med Sjakk & Samfunn

Sjakk for inkludering er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Sjakkforbund og Næringslivet Møter Østkanten. Prosjektet går ut på å skape inkluderende sjakkaktiviteter for barn og unge i Groruddalen. Sjakk for inkludering bidrar til at flere besøker Oslos østkant for å lære og spille sjakk i en hyggelig og givende setting. Vi skaper jobber for Ungdommen og lar de engasjeres som ledere for ulike aktiviteter, blant annet sjakktreff, mestermøter og turneringer.

Vi har hatt ulike typer arrangementer i Grorudalen under sommaren og kommer selvfølgelig til å fortsette med det i høst. Noen av sjakkprofilene som har vært med og deltatt er Saad Elmi, Stormester Aryan Tari, Kvinnelig Stormester Olga Dolzhikova og Sjakk Maud (Maud Rødsmoen fra TV 2).

Den 27 August hadde vi et arrangement på Stovner Senter der Norges nr 2 Aryan Tari spilte simultan og lynsjakk mot besøkende og publikum. Partierna ble kommentert av TV2s sjakk-ekspert og stormester Jon Ludvig Hammer. För de besøkende som ville spille turneringssjakk fantes det en mulighet for å delta i en åpen turnering på biblioteket Deichman Stovner.

Samtlige turneringsdeltagere fikk en matbit på Restaurant Alibaba.  Det var en veldig hyggelig dag som skapade många spennende møter og bekjentskap. Alt foregikk under ledelse av av prosjektlederne Sadiq Adam Dahir og Hamdan Ali med stor støtte från Martin Johannesen fra Norges Sjakkforbund, den svenske Stormesteren Pontus Carlsson og en stor gjeng dyktige ungdommer fra Groruddalen, som alle gjorde en strålende jobb.

Prosjektet støttes av Gjensidigestiftelsen og Oslo Kommune. Vi har i tillegg flere samarbeidspartnere som Stovner Senter, Vestli Sjakklubb Ungdom, Vestli Skole, Deichman Stovner og Romsås Jobbskap.

Under kan du se bilder fra arrangementet i sommer.


Les mer om Sjakk for inkludering her og følge projektet på Facebook: https://www.facebook.com/sjakkforinkludering  

Les mer om prosjektet her:
https://www.sjakk.no/aktuelt/oslo-kommune-gir-st%C3%B8tte-til-stort-sjakkprosjekt-i-groruddalen

https://www.sjakk.no/aktuelt/onsker-alle-velkommen-til-sommersjakk-pa-stovner