Saad får FIDE Mester tittel

FM Saad Elmi sammen med sin mentor Morten Borge, konsernsjef i Ferd.

En av våre unge lovende, Saad Elmi, ble nettopp utvevnt til FIDE Mester. Dette er en tittel gitt av den internasjonale føderasjonen FIDE. Det er kun 8362 spillere i verden som innehar FM tittelen. Han har det siste året klart å heve ratingen fra 1800 til 2300. Dette er en fantastisk bragd og et godt bevis på hva talentfulle, smarte ungdommer kan gjøre hvis de får en sjanse til å bevise seg selv.

Vi gratulerer Saad med prestasjonene og er glade og stolte over å fortsette å støtte ham mot ytterligere titler og suksess i hans liv og sjakk-karriere. Vi vil gi en stor takk til FERD, Gisle Bjugn og Saads norske sjakklubb Bærum Schakselskap som alle har vært viktige støttespillere til Saad.

Gisle Bjugn

Saads liv har endret seg drastisk det siste året. Han har gått fra å være et barn med knappe økonomiske ressurser, til en FIDE-mester, norsk internasjonal og norsk mester i sin alder, pluss at han har forbedret karakterene slik at han kom inn på Norges Toppidrettsgymnas med fullt stipend. Vi følger spent med på utviklingen for Saad og hans familie og tror det er mer i vente fra denne unge gutten. For å sitere FERD-eieren Johan H. Andresen: «Saad ruler (!) og vi i FERD støtter ham gjerne på reisen. Du har ikke sett noe ennå!”

Johan H. Andresen
Saad og Mortens første møte på en av våre arrangementer i Oslo.
Saad under VM for ungdom i Romania