Lucas og Abdishakur vinner parsjakk-turneringen på Økern Portal

Vinnerne av turneringen: FM Lucas Ranaldi og Abdishakur Elmi.

Fredag den 4 november ønsket vi igjen velkommen til Næringslivet Møter Østkanten, denne gangen på Økern Portal. Det var 26 spillere fra næringslivet som ble paret opp med 26 ungdommer fra Østkanten.

Tradisjon tro kunne deltakerne bryne seg på en stormester utfordring og denne gang var det junior verdensmester og Norges nummer 2, Aryan Tari, som utfordret deltakerne med kun ett minutt på klokken, mot motstanderens tre.

Saad Elmi var den eneste av utfordrerne som klarte å slå Aryan etter et storslått dronning offer som førte til sjakk matt!

Saad Elmi under et taktikk møte med sin medspiller Morten Borge, konsernsjef Ferd.

Som vanlig sto Jon Ludvig Hammer for kommentering av rundene og det var ikke mangel på action i partiene, som førte til at Hammer stadig måtte løpe fra en ende av rommet til det andre for å ikke gå glipp av fyrverkeriet som utspilte seg på samtlige av brettene.

Etter imponerende resultater i de innledende rundene ble finalen spilt mellom Saad og Morten mot Lucas og Abdishakur. Lucas og Abdishakur kom seirende ut etter et jevnt og spennende parti sjakk.

Det var ikke bare finalistene som imponerte ved brettene. Adrian på 9 år bemerket seg, ikke bare for sine ferdigheter ved brettet, men han var også tvunget til å stå oppreist for å nå frem til brikkene gjennom hele turneringen. (Se bilde under)

Adrian 9 år sammen med sin partner Evgeny Kulikov.

Saad og Morten i semifinal mot John Turesson, country manager i SEB og FM Gustav Törngren.
Grunnlegger Askild Bryn, GM Aryan Tari og GM David Howell. David er kjent som kommentator fra de internasjonale sendingene til Champions Chess Tour.

Til slutt vil vi rette en stor takk til alle sponsorene og deltakerne som møtte opp på arrangementet, uten dere ville det ikke vært mulig. Vi sees til neste år!